Gijsen Zien & Horen

In 2019 is internationaal onderzoek gedaan naar het contactlensgebruik binnen Europa. Daaruit blijkt onder andere dat in Nederland maar een heel klein percentage (7%) van de lenzendragers daglenzen draagt. In de andere Europese landen is dit percentage gemiddeld 31%, in sommige landen zelfs boven de 80%. Het overgrote deel Nederlanders (64%) draagt herbruikbare zachte lenzen. In Nederland dragen we ten opzichte van andere Europese landen vaak harde lenzen (ongeveer 20%).

De voordelen van daglenzen

 • Geen gedoe met lenzenvloeistof en een lenzendoosje. Je haalt daglenzen 's ochtends nieuw uit de verpakking en gooit ze aan het einde van de dag bij het plastic afval.
 • Ideaal in combinatie met een bril, omdat je geen omkijken hebt naar lenzen die in een lenzendoosje zitten waarvan de vloeistof iedere dag ververst moet worden.
 • Ben je brildrager, maar vind je dat tijdens het sporten onhandig? Ook dan zijn daglenzen ideaal.

Veelgestelde vragen over daglenzen

 • Kan ik daglenzen dragen met een cilinderafwijking?
  Ja, we noemen dit torische contactlenzen. Torische contactlenzen moeten goed worden aangemeten zodat je gezichtsscherpte optimaal is.
 • Bestaan er ook multifocal daglenzen?
  Ook daglenzen zijn er in een multifocale variant.
 • Maar daglenzen zijn toch veel duurder?
  Er zijn ook goedkopere varianten. Het ligt er ook vooral aan hoe vaak je de lenzen draagt. Als je 3 of 4 dagen per week lenzen draagt ben je vaak net zo duur uit met daglenzen als met maand- of tweewekenlenzen.

Bestellen

Voor het bestellen van je contactlenzen en/of vloeistof kun je ons ook een whatsapp bericht sturen via 06-38544619.