Gijsen Zien & Horen

Steeds meer kinderen worden bijziend, volgens onderzoek is in 2050 50% van de wereldbevolking bijziend waarvan 20% een oogaandoening krijgt. Dit komt onder andere doordat ze minder buiten spelen en meer gebruik maken van beeldschermen. De ogen kijken dan te lang naar iets dat dichtbij is.

Als je bijziend bent kun je van (heel) dichtbij scherp zien, maar is het beeld veraf wazig. Jongeren zijn de meest kwetsbare groep omdat hun ogen nog niet zijn uitgegroeid. Vooral tussen de 6 en 17 jaar neemt bijziendheid nog vaak sterk toe.

Myopie & care
Dé behandeling van bijziendheid in één compleet pakket. Wij bieden de beste oogzorg en hebben daarnaast een zeer uitgebreide collectie (kinder)brillen in alle prijsklassen. Als lid van myopie & care zorgen wij ervoor dat je ogen verzekerd zijn van de allerbeste behandeling. Meerdere oogheelkundige onderzoeken per jaar én innovatieve MiYOSMART brillenglazen met D.I.M.S. technology zijn in het abonnement inbegrepen.


Herken je één of meer van deze signalen bij jouw kind? Plan een optometrisch onderzoek bij ons in, dan bekijken wij of er sprake is van myopie of dat er een andere oorzaak is.

  • Klachten over hoofdpijn of vermoeide ogen.
  • Moeite op school. Bijvoorbeeld door het niet goed kunnen lezen van het bord.
  • Dicht bij het beeldscherm gaan zitten.
  • Een boek heel dichtbij houden bij het lezen.
  • In de verte niet goed kunnen zien.
  • Veel in de ogen wrijven of knipperen.
  • Ogen vaak dichtknijpen.

De slimme behandeling van toenemende bijziendheid, met innovatieve brillenglazen.
Hoe eerder bijziendheid ontstaat, hoe groter het risico op hoge bijziendheid en vervelende oogaandoeningen op latere leeftijd.
Het is van groot belang om bijziendheid vroegtijdig vast te stellen zodat we kunnen beginnen met het behandelen ervan.
MiYOSMART brillenglazen corrigeren niet alleen het gezichtsvermogen, zodat je kind zowel dichtbij als veraf goed kan zien. Ze helpen ook om de toename van bijziendheid af te remmen. Dat blijkt uit het tweejarige onderzoek, waarbij de toename van bijziendheid bij de testpersonen met gemiddeld 60% werd afgeremd.
Het is een kindvriendelijke, veilige en gemakkelijke behandeling, omdat deze vergelijkbaar is met het dragen van gewone brillenglazen.

MiSight daglenzen, de perfecte combinatie van optimaal zicht en myopie management.
Een comfortabele contactlens met een speciale technologie om progressieve bijziendheid af te remmen. Het voordeel van deze daglenzen is dat ze erg comfortabel zijn en heel eenvoudig in gebruik. Kinderen kunnen al lenzen dragen vanaf gemiddeld 8 jaar oud.

De 20-20-2 regel
Ook met een aanpassing van je leefstijl kun je het erfelijke risico op myopie beïnvloeden. Het is extra belangrijk om je goed aan de 20-20-2 regel te houden als beide ouders bijziend zijn.Meer weten? Neem contact met ons op. We vertellen er graag alles over!

Bel voor een afspraak 046-451 3058