Gijsen Zien & Horen

De orthoptist is verantwoordelijk voor een specifiek gedeelte van de oogzorg. De orthoptist is gespecialiseerd in het onderzoeken van scheelzien, een lui oog, dubbelzien, hoofdpijn- en leesklachten.

We maken onderscheid tussen orthoptische onderzoeken bij kinderen en volwassenen. Bij kinderen letten we vooral op scheelzien en of er sprake is van een lui oog. Mocht dit het geval zijn, dan kan er direct een behandeling worden gestart. Bij volwassenen wordt op basis van de klachten gehandeld. Denk dan vooral aan dubbelzien, hoofdpijn en leesklachten.

Voor kinderen onder de 8 jaar wordt geadviseerd om bij klachten een orthoptisch onderzoek in te plannen. Neem gerust contact op voor het maken van een afspraak.

De ervaring van onze klanten
“Onze zoon Bas (nu 14 jaar) heeft al een tijdje een bril, maar kwam vaak terug van school met de opmerking dat hij hoofdpijn had en moe was. Daardoor ontstonden er ook concentratie problemen. Bij Gijsen maakten we een afspraak met een optometrist om te kijken wat er schortte. Al snel heeft de optometrist de orthoptist er bijgehaald. Na verder onderzoek bij de orthoptist bleek dat Bas met één oog scheel keek. Bas moest zoveel moeite doen om dit te corrigeren dat hij daardoor zo vaak hoofdpijn had. Het spiertje in het oog was te lang en zou gecorrigeerd kunnen worden middels een operatie. Er werd contact gelegd met de meest toonaangevende oogarts in Brussel, de autoriteit op dit gebied.
Vrij snel, zonder wachttijd kregen we een afspraak in Brussel. De oogarts adviseerde ons precies hetzelfde als de orthoptist bij Gijsen: Er moest een spiercorrectie aan het oog plaatsvinden. De opname evenals de operatie in Brussel verliep heel goed. Bas was na twee dagen helemaal opgeknapt. Zijn oog stond weer recht en de hoofdpijnen en andere klachten waren verdwenen.

We zijn blij met het goede advies van Gijsen. We zijn van mening dat zij toonaangevend zijn qua deskundigheid en beschikken over topapparatuur. Dit heeft ertoe bijgedragen dat Bas hersteld is. We hebben veel lovende woorden en adviseren iedereen om met zulke klachten naar Gijsen te gaan.”

Familie Goossens – Sittard

Bel voor een afspraak 046-451 3058