Gijsen Zien & Horen

Je hebt je eerste afspraak bij onze gediplomeerde audicien gemaakt. De eerste afspraak neemt ongeveer een uur tijd in beslag. Hoe de weg naar een zo optimaal mogelijk gehoor verder verloopt hebben wij voor je uitgelegd in zes stappen.

Stap 1: intakegesprek en audiogram
Er wordt een gratis hoortest bij je afgenomen door onze gediplomeerde audicien. Aan de hand van deze hoortest wordt een audiogram gemaakt, waarin wordt vastgelegd hoe groot het gehoorverlies aan beide oren is. Afhankelijk van het resultaat kan het zijn dat wij je doorverwijzen naar de kno-arts of een specialist in een audiologisch centrum. Dit in verband met het verkrijgen van een eventuele vergoeding van je zorgverzekeraar. Onze audicien zal je de procedure voor het verkrijgen van een vergoeding uitleggen.

Stap 2: keuze hoortoestel
Er zijn tegenwoordig legio mogelijkheden op het gebied van hoortoestellen. Onze audicien doorloopt samen met je de mogelijkheden: Een hoortoestel achter het oor, hoortoestel in het oor, of een open aanpassing. Uiteraard passend bij je gehoorverlies. Nadat je een keuze hebt gemaakt wordt er, indien nodig, een afdruk van je oor en de gehooringang gemaakt. Je hoortoestel wordt immers op maat gemaakt.

Stap 3: aanpassing hoortoestel
Onze audicien maakt een afspraak met je wanneer het hoortoestel gereed is. Tijdens deze afspraak wordt het hoortoestel in je oor aangebracht en nauwkeurig afgesteld op je gehoorverlies. Je krijgt een uitvoerige uitleg over de instellingen van het hoortoestel en over andere hulpmiddelen. Vanaf dit moment ga je de hoortoestellen op proef testen.

Stap 4: eerste controle
Je hebt je hoortoestellen kunnen testen. Op de eerste controle kun je je volle tevredenheid over het toestel uitspreken, aangeven dat sommige instellingen gewijzigd dienen te worden of je kunt vrijblijvend aangeven dat je een ander soort of ander merk hoortoestel wilt uitproberen.

Stap 5: vervolgcontrole
De hoortoestellen worden op basis van jouw ervaringen nog nauwkeuriger afgesteld voor een optimale verstaanbaarheid. De vervolgcontrole bestaat meestal uit een aantal consulten waarin zeer accuraat wordt gewerkt aan de laatste precieze afstelling.

Stap 6: definitieve aanschaf van uw hoortoestel
Je hoortoestellen zijn nu geheel aangepast aan jouw wensen. Na deze uitgebreide proefperiode ga je over tot de definitieve aanschaf. Voor het verkrijgen van een vergoeding dien je nogmaals ter goedkeuring een afspraak te maken met de Kno-arts of het Audiologisch Centrum.

Onze service blijft ook na aanschaf van de hoortoestellen continu doorlopen. Je bent altijd van harte welkom voor een controle of voor een correctie in de afstelling van je hoortoestel. De gehoorkwaliteit kan immers in de loop van de tijd veranderen. Wij vinden het erg fijn om je tussentijds terug te zien, dit komt de kwaliteit van je gehoor alleen maar ten goede!

Hoortoestellen

In ons brede assortiment, waaronder de nieuwste hoorproducten die voorzien zijn van de laatste innovaties, is altijd wel een hoortoestel te vinden dat bij je past. We werken met verschillende merken en kunnen je daardoor merkonafhankelijk maatwerk bieden. Al onze hoorproducten zijn klein van formaat en haast onzichtbaar.

Wij werken met de volgende type hoortoestellen: Achter-het-oor hoortoestel (AHO), in-het-oor hoortoestel (IHO) en luidspreker-in-het-oor toestellen (LIHO). Vanzelfsprekend heeft elke soort diverse uitvoeringen, merken en prijzen.

Welk hoortoestel het meest geschikt voor je is, heeft te maken met de mate van versterking die je nodig hebt en of er medische bijzonderheden aan je oor zijn. Onze audicien adviseert je graag over het toestel dat voor jou het meest geschikt is. Je bent altijd welkom voor een gratis en vrijblijvend advies en een gratis hoortest.