Gijsen Zien & Horen

Naast hoortoestellen zijn er ook een aantal hoorhulpmiddelen beschikbaar die het leven veraangenamen. Zo kan versterking van geluid voor mensen met een gering hoorvermogen de eenzijdige of tweezijdige communicatie enorm verbeteren. Denk hierbij aan het versterken van het geluid van uw televisie, radio, telefoon of laptop. Via een zogenoemde ringleiding kan je hoortoestel het geluid van deze apparaten draadloos opvangen en zonder bijgeluiden uit de omgeving versterken. Zo kun je het geluid goed horen en heeft je omgeving geen hinder van apparaten waarvan het volume hoog staat. Ook met een draadloze koptelefoon kun je het volume van apparaten regelen zonder dat anderen daar last van hebben. Wij kunnen je adviseren over verschillende Sennheiser sets.

Middelen die werken op licht- of trilsignalen kunnen je ook helpen. Wek- en waarschuwingssystemen worden deze genoemd. Een wekker die je wekt met een trilling, de deurbel of babyfoon die met je communiceert via felle lichtsignalen of een display dat met indicatielampjes aangeeft wat voor jou van belang is.

Met een aangepaste vaste of mobiele telefoon met ingebouwde, regelbare versterker heb je geen moeite meer om een telefoongesprek te kunnen voeren en de ander te verstaan. Bovendien zijn deze telefoontoestellen voorzien van grotere toetsen, een groot display met duidelijke weergave en ingebouwde ringleiding.

Zoals je kunt lezen zijn er talloze mogelijkheden. We informeren je graag over de verschillende opties en bekijken samen met jou de eventuele vergoedingen die je van je zorgverzekeraar kunt krijgen.