Gijsen Zien & Horen

voorwoord

Ondanks dat het leven de afgelopen tijd een stuk kleinschaliger was, leven we in een wereld waarin alles mogelijk is. We zijn druk bezig en tegelijkertijd wordt ook veel van ons gevraagd en verwacht. Deze veelzijdige levensstijl brengt een hoop trends met zich mee, maar vraagt ook om een specifiekere persoonlijke zorg.

Thuiswerken achter de computer of juist veel met de auto op pad? Voor elke focus is er een ander soort glas. Maar wat als een bril of lens u niet meer voldoende zicht biedt? In dat geval kan er gekeken worden naar ooglaseren en voorzet- of vervanglenzen.

Lees in deze editie het stappenplan hiervoor. Helaas hangt aan goede zorg ook een prijskaartje. Het einde van het jaar nadert en wellicht heeft u nog recht op een vergoeding voor uw bril, lenzen, hoortoestel of hoorhulpmiddel. Wist u dat het bedrijf Focusses zich ook in het Gijsen pand bevindt? Hier ligt de focus op succes, waarbij het trainen van je cognitieve vaardigheden helpt bij stressregulatie, timemanagement en presteren. Benieuwd naar alle trends en zorg die wij bieden, lees het in deze editie en wees welkom bij Gijsen.

TRENDS

Complete your looks

Wanneer je social media volgt is het je vast niet ontgaan, dat de (zonne)bril steeds vaker als een fashion item/accessoire wordt gebruikt. Het maakt je outfit compleet. Net zoals we onze schoenen of make-up combineren met onze kleding, is het tegenwoordig steeds normaler om je bril met je outfit te matchen. Dit is terug te zien in de monturen van nu. De merken spelen minder vaak op safe en durven hierdoor met een eigenzinniger design te komen. De bril die overal bij past is handig, maar past dat ook bij jouw veelzijdige (levens)stijl?

Sweet but smart

Dit betekent echter niet, dat hierdoor alle brillen heel extravagant zijn. Ook zachte kleuren, transparant acetaat en een minimale look zijn trends die naar voren komen. Door het gebruik van deze lichte materialen wordt het draagcomfort ook steeds beter. Maar zacht en minimaal staat zeker niet gelijk aan saai. Hoekige en unieke vormen geven deze monturen de spice die ze nodig hebben. Met deze brillen lijk je niet streng, maar wel slim!

Vintage sophisticated

Toch op zoek naar die sophisticated look? Ook dat kan. De vintage Hollywood film look met de clubmaster, cat-eye en piloot zijn in elke collectie weer terug te vinden. Tegenwoordig worden ze vaak gecombineerd met goud en warme aardetinten. Om deze brillen niet te zwaar te maken in het gezicht, maakt men vaak de voorkant van het frame van acetaat en de pootjes van het lichtere titanium.

SPECIALE GLAZEN

Al zeker meer dan 35 jaar werken en streven wij samen met HOYA naar een optimaal zicht, individueel afgestemd op de behoeften en
wensen in uw dagelijks leven. In het dagelijkse leven passen we onze kleding keus aan op onze functies en stijl. Laat ook uw brillenglazen uw zicht ondersteunen en haal het meeste uit uw activiteiten. Hieronder leest u in het kort de voordelen van de EnRoute (pro), Sync IIIi en WorkStyle V+ glazen van HOYA.


De voordelen en acties op een rijtje:

ENROUTE // ENROUTE PRO - BETER ZIEN, VEILIG RIJDEN.

- Comfort in alle kijkrichtingen en op alle afstanden.
- Betere kleurwaarneming en minder schittering.
- Meer ontspannen zicht.


SYNC IIIi - OGEN ZIJN NIET GEMAAKT VOOR BEELDSCHERMEN, SYNC IIII WEL.

- Extra ondersteuning bij het accommoderen waardoor een beter, langdurige prestatie mogelijk wordt.
- Moeiteloos opnieuw scherpstellen.
- Scherp, comfortabel zicht in alle richtingen en op alle afstanden.
- Eenvoudigere overgang van enkelvoudige naar multifocale glazen bij klanten met lichte presbyopie.


WORKSTYLE V+ - GEÏNDIVIDUALISEERDE INDOOR BRILLENGLAZEN

- Perfecte diepte- en breedteperceptie op korte en middellange afstanden. Ideaal bij het gebruik van digitale apparaten.
- Soepele, comfortabele overgangen tussen de verschillende kijkafstanden.
- Het hoogste niveau van precisie.
- Perfect en moeiteloos scherpstellen, uitmuntende diepteperceptie.
- Een ideale oplossing voor in een kantooromgeving en activiteiten waarbij precisie belangrijk is.

Ooglaseren en de voorzet- of vervanglenzen

het stappenplan

ZIJN UW OGEN HIERVOOR GESCHIKT?
MAAK EEN AFSPRAAK VOOR EEN QUICK- OF FULLSCAN.

Elk oog is anders, ieder mens is uniek. Is ooglaseren*, een voorzet**- of vervanglens*** voor u de oplossing? Gijsen is al meer dan 10 jaar geregistreerd als Eyescan Onderzoekscentrum. Dit houdt in dat u bij ons terecht kunt voor vooronderzoeken en nacontroles. Onze optometristen zijn door de Eyescan Academy opgeleid om deze onderzoeken uit te voeren.

VOORONDERZOEK - QUICKSCAN

Wilt u eerst weten of uw ogen geschikt zijn voor een van deze behandelingen, dan geeft een quickscan u snel duidelijkheid. Dit vooronderzoek kost €30,- en duurt 30 min.


VOORONDERZOEK - FULLSCAN

Voor de fullscan combineren wij vakkennis met mensenkennis. Zo luisteren wij eerst goed naar uw verhaal. Wat zijn uw werkzaamheden en wat doet u zoal in uw vrije tijd? Belangrijk, want juist uw dagelijkse activiteiten bepalen de eisen die u aan uw ogen stelt. Vervolgens brengen wij door middel van uitgebreide metingen uw ogen in kaart. We onderzoeken de gezondheid van uw hoornvlies, de pupildiameter, de traanfilm, de oogdruk en de samenwerking van uw ogen. Ook bespreken we uw verwachtingen en de risico’s. Na de meting geeft de optometrist een advies over welk type behandeling het best bij uw ogen past. Voor dit vooronderzoek betaalt u €135,- en dit duurt 1 uur.


DE BEHANDELING & NACONTROLES

Voor de behandeling verwijzen wij u door naar onze partner Eyescan Utrecht. Zij verzorgen de ooglaserbehandeling of het plaatsen van voorzet-/ vervanglenzen. Voor de nazorg kunt u weer terecht bij onze optometristen. Nazorg is erg belangrijk voor een goed herstel, daarom worden er periodieke controles met u ingepland. Alle benodigde gegevens over het verloop van uw behandeling ontvangen wij van Eyescan, waardoor wij nazorg op basis van uw persoonlijke situatie kunnen bieden. Een nacontrole pakket kost €215,- en voor een jaarlijkse controle betaalt u €37,-.

* Ooglaseren is het corrigeren van de bolling van je oog met behulp van een laser. Deze hightech laserapparatuur voert minuscule aanpassingen uit aan de lagen van je hoornvlies. Hierdoor valt het licht weer op de juiste manier op je netvlies met als resultaat: scherp zicht.

** Vervanglenzen worden ingebracht ter vervanging van de eigen ooglens. Na de behandeling heeft u geen bril of lenzen meer nodig voor dichtbij, de tussenafstand en veraf. Tevens is het een goede oplossing bij staar (cataract).

*** Een voorzetlens is een lens die in het oog wordt geïmplanteerd, vóór de eigen ooglens. De eigen ooglens blijft dus gewoon zitten. Dit zorgt voor goed zicht in de verte. Voorzetlenzen zijn met name een uitkomst voor jonge mensen met hoge sterktes en/of hoge cilinders in het oog.