Gijsen Zien & Horen

voorwoord

Dit is alweer de tweede editie van de Gijsen Gazet, uitgegeven ter ere van ons 65-jarig bestaan. In deze zomereditie besteden we veel aandacht aan de oogzorg die wij kunnen bieden. Preventieve oogzorg is erg belangrijk voor de gezondheid van uw ogen. Deze staat bij ons voorop! U leest in deze editie over verschillende specialisaties die wij in huis hebben. Het zijn er echter nog veel meer. Voor een compleet overzicht kunt u deze website raadplegen of telefonisch contact met ons opnemen.

Verder belichten we in deze editie innovatieve brillenglazen die uw kijkcomfort in verschillende situaties aanzienlijk kunnen verhogen.

De innovaties op het gebied van contactlenzen zijn echter ook niet stil blijven staan. Wist u bijvoorbeeld dat er lenzen bestaan die ’s nachts uw ogen corrigeren waardoor u overdag geen bril of lenzen hoeft te dragen? We vertellen u er graag meer over.

In de pop-up store op de onderverdieping van onze winkel vindt u een tentoonstelling. U gaat er 65 jaar terug in de tijd en beleeft alle ontwikkelingen van Gijsen Optiek van toen tot nu. Zeker de moeite waard om er eens een kijkje te nemen. U kunt dan tevens kans maken op mooie prijzen!

We wensen u veel leesplezier toe en hopen u snel weer te mogen begroeten in onze winkel.

Historie

Over het optiekvak van vroeger en nu

Het is u vast niet ontgaan dat wij dit jaar ons 65-jarig jubileum vieren. Paul Gijsen, die de eerste zaak van Gijsen Optiek in 1953 opende op de Steenweg heeft de liefde voor de optiek doorgegeven aan de volgende twee generaties. Tegenwoordig zijn er verschillende studies en vervolgstudies op het gebied van optiek en optometrie, maar hoe kwam Paul eigenlijk in de optiek terecht?

Kort na de oorlog kwam Paul via bekenden terecht bij een optiekzaak in Roermond, waar hij aan het werk kon. In 1946 lag het puin van de oorlogswinter nog in de straten en de mensen begonnen langzaam terug te komen naar het zuiden na hun gedwongen evacuatie. De etalage van de winkel in Roermond was leeg en eigenlijk werd er niet meer gedaan dan van twee oude brillen weer een bruikbare maken.

Ray-Ban
Ray-Ban
Michael Kors & Persol
Michael Kors & Persol

Myopie behandeling bij Gijsen Optiek

Steeds meer kinderen zijn bijziend en hebben een bril of lenzen nodig

Bijziendheid, ook wel Myopie genoemd, is erfelijk bepaald. Als je bijziend bent heb je een bril of lenzen met een minsterkte nodig. Recente studies laten echter ook zien dat bijziendheid steeds vaker voorkomt bij jongeren zonder erfelijke aanleg.

Een oorzaak hiervan is het veelvuldige kijken op korte afstand, denk hierbij aan het gebruik van een telefoon, tablet of lenzen. Het is belangrijk voor jongeren om ook veraf te kijken, bijvoorbeeld tijdens het buitenspelen. Onderzoek toont aan dat 2 uur per dag buiten zijn in het natuurlijke licht beschermend werkt op de groei van het oog en de myopie groei remt.

Speciale (zonne)glazen met ieder een eigen specialiteit

Ontdek deze innovatieve lichtvangers

POLARISERENDE ZONNEGLAZEN

Deze speciale glazen nemen hinderlijke schitteringen weg en geven een hoger contrast. Dat zorgt niet alleen voor een prettig zicht tijdens het autorijden, maar is ook ideaal voor water- en wintersport.

UVCONTROL COATING VOOR BRILLENGLAZEN

Brillenglazen met een UVcontrol coating beschermen uw ogen tegen de schadelijke gevolgen van UV-straling. Gewone brillenglazen absorberen de UV-straling aan de voorzijde van het glas. De UVcontrol coating is een extra coating op de achterzijde van het brillenglas, die ervoor zorgt dat er ook via deze zijde geen UV-straling in de ogen wordt gereflecteerd.

CONTRAST VERHOGENDE ZONNEGLAZEN

Soms is het weer een spelbreker die het zicht bederft doordat u belangrijke details niet meer goed kunt onderscheiden, bijvoorbeeld bij buitenactiviteiten en sport. Brillenglazen met een contrast verhogende kleur bieden op zo’n moment uitkomst. Ze zijn er in verschillende kleuren, geschikt voor diverse activiteiten en weersomstandigheden.

SENSITY MEEKLEURENDE BRILLENGLAZEN

Binnen heeft u glashelder zicht, buiten kleuren de glazen razendsnel donker.

Artdirector & fotograaf: Kim Booij Photography – kimbooij.nl | Fotograaf interieur: STUDIO Sid – studiosid.nl | Fotograaf Nina&Max: Claire Gijsen | Grafische vormgeving: StudioMarq – studiomarq.nl | Hairstyling: Bie Bibi – biebibi.nl | Visagie: Veronique Castermans | Styling & kleding: FEE Collective – feecollective.com | Kleding: Senza Dubbio – jachtkleding-online.nl | Verspreiding: postnl

Fotolocaties: Bibliotheek Ligne – dedomijnen.nl/bibliotheek | Coffee Mundo The Library – coffeemundo.com | Hotel Merici – hotelmerici.nl | Restaurant De Apotheek – restaurant-apotheek.nl