Gijsen Zien & Horen

Steeds meer kinderen worden bijziend, volgens onderzoek is in 2050 50% van de wereldbevolking bijziend waarvan 20% een oogaandoening krijgt.

Dit komt onder andere doordat ze minder buiten spelen en meer gebruik maken van beeldschermen. De ogen kijken dan te lang naar iets dat dichtbij is.

Als je bijziend bent kun je van (heel) dichtbij scherp zien, maar is het beeld veraf wazig. Jongeren zijn de meest kwetsbare groep omdat hun ogen nog niet zijn uitgegroeid. Vooral tussen de 6 en 17jaar neemt bijziendheid nog vaak sterk toe.

Wanneer de bijziendheid van je kind vroegtijdig wordt vastgesteld, kan niet alleen het gezichtsvermogen worden gecorrigeerd, maar kan ook de toename van bijziendheid worden afgeremd. Dat draagt weer bij aan het gezichtsvermogen en de gezondheid van de ogen voor de toekomst.

Rem myopie af met speciale brillenglazen
Kun je toenemende bijziendheid behandelen? Door de vooruitstrevende MiYOSMART brillenglazen met D.I.M.S.-technology is dit nu mogelijk. Deze glazen zijn ontwikkeld door glasleverancier HOYA en de Universiteit van Hongkong.
MiYOSMART brillenglazen corrigeren niet alleen het gezichtsvermogen, zodat je kind zowel dichtbij als veraf goed kan zien. Ze helpen ook om de toename van bijziendheid af te remmen. Dat blijkt uit het tweejarige onderzoek, waarbij de toename van bijziendheid bij de testpersonen met gemiddeld 60% werd afgeremd.

Het materiaal van de brillenglazen is licht, dun, schokbestendig en biedt UVbescherming. Wennen aan de glazen is eenvoudig en ze kunnen de hele dag worden gedragen bij alle activiteiten.

Herken je één of meer van deze signalen bij jouw kind? Plan een optometrisch onderzoek bij ons in, dan bekijken wij of er sprake is van myopie of dat er een andere oorzaak is.

  • Klachten over hoofdpijn of vermoeide ogen.
  • Moeite op school. Bijvoorbeeld door het niet goed kunnen lezen van het bord.
  • Dicht bij het beeldscherm gaan zitten.
  • Een boek heel dichtbij houden bij het lezen.
  • In de verte niet goed kunnen zien.
  • Veel in de ogen wrijven of knipperen.
  • Ogen vaak dichtknijpen.

De 20-20-2 regel

Ook met een aanpassing van je leefstijl kun je het erfelijke risico op myopie beïnvloeden. Het is extra belangrijk om je goed aan de 20-20-2 regel te houden als beide ouders bijziend zijn.