Gijsen Zien & Horen

We hebben het over goede voornemens. Volgens onderzoek houdt maar 8% zijn of haar goede voornemens effectief en langdurig vol. Ga je met ons de challenge aan om minstens 2 van onderstaande voornemens wel vol te houden?

  1. Regelmatig een oogtest doen - Je ogen kunnen langzaam achteruitgaan, waardoor je sterkte ongemerkt is veranderd. Wanneer je met de verkeerde sterkte rondloopt, kan dit tot klachten zoals wazig zicht, vermoeide of droge ogen, nek- en rugklachten en hoofdpijn leiden. Plan een oogmeting in om jezelf en je ogen scherp te houden. Gewoon als check-up, net zoals je elke jaar naar de tandarts gaat.
  2. Volg de 20/20/2 regel - In dit digitale tijdperk zijn beeldschermen haast niet meer weg te denken. Je ogen hebben het er maar zwaar mee. Om in het nieuwe jaar ervoor te zorgen dat je ogen minder belast raken, kun je een eenvoudige regel toepassen. Dit houdt in: Na 20 minuten op een beeldscherm kijken, 20 seconden in de verte kijken en minimaal 2 uur per dag buiten besteden.
  3. Draag een zonnebril - Het is belangrijk om je ogen te beschermen tegen schadelijke UV-licht. Juist ook in de winter! Tijd om te shine met de nieuwste zonnebrillen trends.
  4. Gooi oude make-up weg - Wist je dat make-up een broedplaats is voor bacteriƫn? Vaak is make-up max. 3 maanden houdbaar. Om ooginfecties te voorkomen, kun je het beste om de drie maanden zorgen voor nieuwe make-up producten. En dat je dus nooit met make-up moet gaan slapen, hoeven we je denk ik niet meer uit teleggen toch?
  5. Kies voor een kijkoplossing die aansluit op jouw leefstijl - Sport, lees of zit je veel in de auto? Brillenglazen gaan tegenwoordig veel verder dan enkelvoudig 1 sterkte in het glas. Wellicht heb je met jouw levensstijl wel een multifocaal, computer of myopie bril nodig. Wij kijken graag met je mee voor de beste kijkoplossing voor jouw dagelijkse bezigheden.
  6. Blijf fit en gezond - Sporten en gezond eten, wellicht staat deze wel in iedereen zijn lijstje. Maar wist je dat dit ook enorm bijdraagt aan de gezondheid van jouw ogen?