Gijsen Zien & Horen

De maanden oktober & november staan bij ons in het teken van het specialisme dat zich bij ons op de 1e etage bevindt. Namelijk alles dat te maken heeft met myopie en de speciale glazen & lenzen hiervoor. Door middel van de vooruitstrevende apparaturen kunnen onze optometristen en orthoptist zien wat er precies met jouw oog/ogen of zelfs tussen de samenwerking met je hersenen aan de hand is.

Simpel gezegd wordt er bij ons door de erkende opticiens op de begane grond gekeken naar de sterkte van je ogen en vertrouwen zij het resultaat niet helemaal of zien ze iets afwijkend, verwijzen ze je door naar een van onze specialisten op de 1e etage. Deze kunnen dan kijken naar eventuele oogziektes en je adviseren over de oplossing die het beste bij jouw klachten en wensen past. Ook preventief is het verstandig hier eens naar te laten kijken.

Er komen steeds meer kinderen bij ons binnen met erg hoge min-sterktes, in de meeste gevallen hebben zij dan last van myopie, ook wel bijziendheid. Vaak al vanaf een hele jonge leeftijd. Hierbij is het oog langer dan normaal en valt het brandpunt voor het netvlies, waardoor een onscherp beeld in de verte ontstaat. Hoe kan het dan dat myopie zo snel verergerd als je er niks aan doet? Dit komt doordat de brandpunten van de lichtstralen die schuin binnenkomen bij het nabij kijken, juist achter het netvlies vallen. Het oog probeert het beeld aan de randen ook scherp te krijgen. Door deze inspanning groeit het oog verder in de lengte, waardoor de bijziendheid toeneemt. Bij kinderen is dit vaak nog extremer omdat hun ogen nog groeien en ze hier gevoeliger voor zijn. Ook kan bij een te lang oog uiteindelijk afwijkingen zoals glaucoom, netvliesloslating en zelf blindheid ontstaan. Problemen die je echt wilt voorkomen!

Myopie kan dus ontstaan door het overmatig schermgebruik en het kijken op korte afstanden. Ook is het vaak een stukje genetisch bepaald. Gelukkig kunnen we de progressie hiervan tegenwoordig doeltreffend vertragen met het MiYOSMART glas van HOYA. Dit glas is naar aanleiding van een studie speciaal ontworpen voor dit wereldwijde probleem. De D.I.M.S. technologie in dit glas staat voor Defocus Incorporated Multiple Segments. In dit min-glas zitten bolletjes, segmenten, met bewust een andere sterkte; de defocus zone. In het midden en tussen de bolletjes heeft het glas de min-sterkte die de kijker nodig heeft om veraf scherp te zien. Doordat het glas nu al het werk doet om alle brandpunten weer op het netvlies te laten vallen, krijgt het oog geen trigger meer om verder te groeien in de lengte. Oftewel het glas zorgt op een onzichtbare, niet-invasieve en zeer kindvriendelijke manier voor scherp zicht terwijl het oog wordt behandeld.

Hoor je jouw kind nu vaak klagen over onscherp zicht, hoofdpijn, nek-klachten, niet mee kunnen met de rest van de klas, etc. Het kan geen kwaad om een oogcheck te doen! Wees er op tijd bij, dan kan de progressie nog worden geremd. Met ons myopie & care plan kunnen we het zicht van de kids tussen 6 en 13 jaar optimaal helpen in een voordelig abonnementsvorm. Is je kindje nog een stuk jonger, ook dan kunnen onze specialisten doeltreffend met een afwijking aan de slag. Zie je ze bijvoorbeeld vaak bijna tegen de tv aan staan, kijkend naar Peppa Big? Plan dan nu nog je afspraak en zorg voor een frisse blik op de toekomst van je kids.

Omdat de ogen van de kids de ogen van de toekomst zijn, wordt er flink geïnvesteerd in methodes die myopie progressie kunnen tegen gaan. Zo is er dus niet alleen de optie om een bril met speciale glazen te dragen, maar kun je tegenwoordig ook met lenzen al heel veel.

Zo zijn wij fan van de Dreamlite nachtlenzen. ’s Nachts in, overdag uit. Ervaar de vrijheid van scherp zicht zonder bril of lenzen. Dreamlite nachtlenzen corrigeren je ogen en behandelen de progressie myopie terwijl je slaapt zonder dat je hier iets van merkt. Als je opstaat doe je ze uit. Bewegingsvrijheid en comfort, all day long! Kinderen kunnen al lenzen dragen vanaf gemiddeld 8 jaar oud. Wanneer een kind begint met het dragen van lenzen legt onze specialist uit hoe je de lenzen draagt en welke verantwoordelijkheden daarbij komen kijken, onder andere op het gebied van hygiëne. Ook kom je regelmatig op controle zodat onze specialisten alles scherp in de gaten kunnen houden.

Tenslotte is de Dreamlite contactlens ook voor volwassene geschikt en kan het een alternatief zijn voor laserbehandelingen. Kom je langs in de maanden oktober of november, en krijg je een aanpassing aangemeten voor Dreamlite lenzen, dan maak je tevens kans op een droomweekend bij een van de exclusieve van der valk hotels!