Gijsen Zien & Horen

THOMAS EN PAUL, AL JAREN IN HET VAK ÉN WERKZAAM BIJ GIJSEN OPTIEK. VAAK ZIJN ZIJ TE VINDEN IN HET ATELIER, WAAR DE BRILLENGLAZEN WORDEN GESLEPEN, IN HET MONTUUR WORDEN GEMONTEERD EN BRILLEN WORDEN GEREPAREERD.

Door hun collega’s worden Thomas en Paul technische alleskunners genoemd. Brillen worden door hun technische handen vakkundig gerepareerd. Daar is veel concentratie bij nodig, maar gelukkig is er ook tijd voor een grapje tussendoor. Als Thomas en Paul eenmaal beginnen met grappen vliegen de oneliners je binnen de kortste keren om de oren. Het liefst in het Duits, de moedertaal van Thomas. En hoewel Paul bij de klanten ook wel bekend staat als ‘dae van Remunj’, met dito accent, heeft hij het Duits ook zeer goed onder de knie. Het handwerk en werken met uitdagende brillen van exclusieve materialen vinden zij het allermooiste aan
het vak. Bij exclusieve materialen kunt u denken aan hout, steen, 3D geprint, titanium, hoorn, carbon fibre en goud. Eigenlijk alles wat afwijkt van de standaard.

‘Nee’ komt niet voor in hun woordenboek, ze zijn altijd bereid om collega’s te helpen. Met nóg een kopje koffie op kan die ene vraag er ook nog wel bij. Ook voor klanten staan zij altijd klaar. Met deskundig advies en een flinke dosis vakkennis worden de klanten uitgebreid geïnformeerd. Want hoewel zij regelmatig achter de schermen aan het werk zijn, treft u ze ook vaak genoeg in de winkel. Het uitzoeken van een mooi montuur, het uitvoeren van oogmetingen en advisering over alle mogelijkheden wat betreft brillenglazen, ook dat hoort bij hun werkzaamheden.

Kortom; twee harde werkers met een flinke dosis humor. Schroomt u niet om ze te vragen u te helpen. Misschien krijgt u er zelfs een typisch Thomas en Paul grapje bij.