Gijsen Zien & Horen

Het Focusses cognitieve trainingscentrum verbetert de mentale vaardigheden, besluitvormig en informatieverwerking van het brein. In samenwerking met Gijsen hebben onze specialisten trainingsprogramma’s ontwikkeld om de cognitieve vaardigheden te verbeteren. In een reportage van drie delen geven we zicht op de ervaringen van onze Focussestrainees. In dit stuk focussen we op presteren.

Naam: Alec Smit (21 jaar)
Beroep: Deense handbal professional en speler van het Nederlands team
Focus:
“Mijn plafond verkennen, uitbreken en ophogen”

De focus

“De Corona-crisis heeft ons allemaal anders laten kijken naar de wereld. Voor mij een unieke kans om eens anders te kijken naar presteren. Ik train met de besten op fysiek, technisch en tactisch vlak, maar ik weet dat er veel meer te winnen valt als het cognitieve vlak ook optimaal is.”
Met deze openingszin begon de van origine Geleense topsporter Alec zijn eerste training. Want een Focusses-traject begint altijd met een verkennend intakegesprek om goed de focus vast te kunnen stellen voor succes (resultaat) en te vertalen naar een ‘baseline’. Van hieruit kunnen we precies meten wat de cognitieve belasting van het brein is en hoe we dit kunnen stimuleren om sneller te kunnen schakelen en meer te kunnen verwerken, waardoor er ook efficiënter gehandeld kan worden. We gebruiken visuele trainingsmiddelen zodat we de waarneming (input), het verwerken van de informatie (processing), tot het efficiënt omzetten naar handelingen (output) gestructureerd kunnen trainen.

Het Focusses cognitief trainingscentrum in Sittard

Focusses Performance programma is een cognitief trainingsprogramma van 6 á 12 weken waarin structureel getraind wordt om de cognitieve vaardigheden van het brein te verbeteren. Ontdek meer over onze trainingsprogramma’s voor optimaal presteren, ontwikkelen en gezondheid via www.focusses.nl of vraag één van de Gijsen medewerkers voor meer informatie.

Een andere kijk op covid-19

De Hersenstichting wijst op een onderzoek uit 2019 waarin staat dat bijna 60 procent van alle patiënten die langer dan 48 uur op de intensive care liggen, cognitieve klachten krijgen. Het gaat dan vooral om aandacht en geheugenproblemen, overprikkeling, gedragsverandering en extreme vermoeidheid. Een training bij Focusses kan deze klachten verminderen.

Meer weten? Neem contact met ons op! focusses.nl

Vooruitblik

In de volgende Gijsen Gazet én blog focussen we op ‘wellbeing’. Een verhaal over Sylvia (41) uit Rosmalen, die na een ongeval al 1,5 jaar in langdurig verzuim zat. Door haar hersenletsel ervaarde ze een continue overload aan prikkels. Lees in de volgende editie hoe ze met het Focusses wellbeing program binnen drie weken haar werk weer kon hervatten.