Gijsen Zien & Horen

Kerst, een tijd vol gezelligheid en samenzijn met familie en vrienden. Kun jij ook al niet meer wachten? Toch kan dit voor mensen die minder goed horen een confrontatie zijn. Deze mensen voelen zich minder betrokken, vermoeider en soms in erge mate zelfs genegeerd aan de kersttafel. Minder goede gesprekken, met name door het herhalen van zinnen en het gebrek aan spontaniteit worden als vervelend ervaren. Ook hebben deze mensen last van achtergrondgeluiden zoals kerstmuziek en het klinken van glazen en borden.

Om optimaal te kunnen genieten van de feestdagen zetten wij graag nog eens tips voor je op een rijtje:

1. Draag je gehoorapparaten

Dit is natuurlijk de meest voor de hand liggende tip, maar toch geeft deze tip je ontspannende en fijnere dagen.

2. Zorg voor voldoende batterijen

Heb je een diner op de planning staan, zorg dan dat je begint met nieuwe batterijen in je gehoorapparaat zodat je zeker weten niks mist aan de kersttafel.

3. Kies voor een fijne plek aan tafel en vermijd overige geluiden

Het volgen van gesprekken is vaak al een flinke opgave. Hierbij werken geluiden uit de keuken natuurlijk niet mee. Ga op een gunstige plek zitten, ver weg bij het geknetter van het eten en pannen. Ook is het handig om op een plek te gaan zitten waar je het licht kunt gebruiken om de lippen en gezichtsuitdrukkingen te zien wanneer mensen aan het woord zijn.

4. Eerlijk verhaal

Het blijft lastig om toe te geven aan het gehoor wat minder wordt. Echter helpt het om dit aan andere mensen te vertellen. Zo kunnen zij er rekening mee houden en je uiteindelijk helpen. Leg hun uit dat ze juist niet moeten gaan schreeuwen en goed moeten articuleren, dit helpt jou tijdens deze feestdagen.

Hoortest

De drempel blijft hoog om hieraan toe te geven. Helaas word je niet alleen tijdens het kerstdiner geconfronteerd met je gehoorverlies. Zou je het niet ook fijn vinden om weer optimaal te kunnen genieten van alle geluiden om je heen? Kom langs voor een kosteloze en vrijblijvende hoortest. Zo kun je prettig het nieuwe jaar ingaan.

Bel voor een afspraak 046-451 3058