Gijsen Zien & Horen

De Silmo in Parijs, één van de grootste optiekbeurzen van Europa. Ieder jaar reist een delegatie van Gijsen Optiek naar Parijs om daar de nieuwe collecties van verschillende merken te bekijken. De brillenmerken promoten hun nieuwe collecties, materialen of technieken groots en op indrukwekkende wijze.

Er is genoeg te zien en het programma is tijdens deze drie dagen dan ook behoorlijk druk. We starten 's ochtends vroeg en gaan pas naar buiten nadat reeds drie keer is omgeroepen dat de beurs zal worden gesloten. De stappenteller telt ondertussen driftig door.

Tijdens de beursdagen hebben we afspraken met de vertegenwoordigers van merken die wij zelf verkopen. Zij presenteren de nieuwe collectie en ter plekke kopen wij brillen in. Om die reden gaan er ook altijd een aantal verkoopmedewerkers mee naar Parijs. Zij weten het beste wat goed wordt verkocht, wat de huidige trends zijn en waar u als klant naar op zoek bent. Het is zeker niet gemakkelijk om een keuze te maken uit zoveel moois!
Als alle keuzes zijn gemaakt gaan we met een hoofd vol nieuwe inspiratie terug naar Sittard. Enkele weken later komen de nieuw ingekochte brillen binnen. Op ons kantoor kunnen de collega's elkaar bijna niet meer zien door de hoeveelheid dozen vol nieuwe brillen. Alle brillen krijgen, voorzien van een barcode en prijs, een plekje in de winkel.

Niet alleen op de Silmo in Parijs worden brillen ingekocht. Er zijn door het jaar heen meerdere optiekbeurzen. Daarnaast komen de vertegenwoordigers regelmatig bij ons op bezoek en krijgt de collectie een update. In januari kopen we zonnebrillen in voor het nieuwe seizoen. Dit gebeurt tijdens een event dat wij zelf organiseren. Verschillende vertegenwoordigers komen dan naar Sittard en presenteren tijdens een gezellige dag de nieuwe zonnebrillencollectie. Tijdens deze dag worden niet alleen nieuwe zonnebrillen ingekocht, ook krijgen de medewerkers alle informatie over de nieuwe collecties. Als de brillen enkele weken later binnen zijn kunnen zij u er alles over vertellen!