Gijsen Zien & Horen

Nooit meer een vieze bril, zorgeloos sporten en onbelemmerd zicht. Het dragen van contactlenzen heeft zo zijn voordelen.

Onze contactlensspecialisten voeren meerdere onderzoeken uit om de gezondheid van je ogen in kaart te brengen. Denk hierbij aan een oogmeting, oogdrukmeting, hoorn- en netvliesonderzoek en een OCT-scan. Deze scan is eigenlijk een echografie, maar dan met licht in plaats van geluidsgolven. De lichtbundel weerkaatst tegen je netvlies. Een scheurtje of andere afwijking is zo snel te herkennen.

Aan de hand van de resultaten van deze onderzoeken wordt samen met jou bepaald welke contactlens het beste bij je past.

Onze service: Een uitgebreide instructie

Nadat één van onze contactlensspecialisten de perfecte lens voor jou heeft bepaald, nodigen we je uit voor de lenzeninstructie. Voor de spiegel laten we je alle tips & trics over het inzetten en uithalen van de lenzen zien en kun je het zelf proberen. Het lijkt misschien moeilijker dan het is, maar met onze tips & trics heb je er al snel handigheid in. Ook krijg je tijdens deze instructie alle informatie over het schoonmaken van de lenzen, de draagtermijn en algemene hygiëne.

Controle van de gezondheid van je ogen

Als je lenzen draagt nodigen wij je regelmatig uit voor een controle bij één van onze contactlensspecialisten. Zij checken de gezondheid van je ogen, het traanvocht en de contactlenzen. Als de interactie tussen deze drie niet optimaal is, kan dat gevolgen hebben voor de gezondheid van je ogen. Dat willen we uiteraard voorkomen!


Hygiëne is heel belangrijk

Als je daglenzen draagt hoef je deze niet schoon te maken, je gooit ze aan het einde van de dag weg. Ze kunnen bij het plastic afval. Uiteraard is het wel belangrijk om op de hygiëne te letten, zoals het goed wassen van je handen voordat je de lenzen inzet of uithaalt.
Als je zachte, harde of nachtlenzen draagt is het wel belangrijk dat je deze iedere dag schoonmaakt. Dat doe je met de vloeistof die je bij de lenzen hebt ontvangen. Gebruik nooit water of speeksel. Als je je lenzen niet voldoende schoonmaakt, neemt het risico op oogirritatie, verminderd zicht en een ooginfectie toe. Verzorg je lenzen dus goed. Vergeet daarbij de lenshouder niet!

Ook is het belangrijk om de maximale draagtermijn van de lenzen niet te overschrijden. Als je lenzen te lang draagt, laten ze minder zuurstof door waardoor het hoornvlies te weinig zuurstof krijgt. Uitdroging van het hoornvlies of het ontstaan van irritaties of ontstekingen aan het oog kunnen dan een gevolg zijn.

Benieuwd of lenzen iets voor jou zijn? Bel ons en maak een afspraak.

Bel voor een afspraak 046-451 3058