Gijsen Zien & Horen

De tickets zijn gekocht dus laat het aftellen tot het festivalseizoen maar beginnen. Tegenwoordig zijn oordoppen om je gehoor te beschermen tijdens een festival populairder dan ooit. Audiologen en leveranciers zien de verkoop van gehoorbescherming steeds meer exploderen. Deskundigen spreken van een mijlpaal en een ‘keerpunt in onze bewustwording’, maar we zijn er nog niet.

We horen het steeds vaker. De meerderheid van festivalgangers heeft wel eens last van piepende of ruisende oren na het bezoeken van een concert, feest of festival. Dit betekent dat de trilhaarcellen zijn beschadigd door de harde muziek. Een klein beetje schade merk je haast niet, aangezien de pieptoon na enige tijd wegtrekt. Wanneer dit vaker gebeurd, kunnen er meer trilhaarcellen beschadigd raken. De eenmaal beschadigde trilhaarcellen kunnen niet meer herstellen met als gevolg dat de pieptoon niet meer weggaat.

Natuurlijk willen we onze oren beschermen, maar we willen ook genieten van de muziek tijdens een feest. Dé oplossing is het dragen van oordoppen voor een goede bescherming. En dan hebben we het niet over de ‘goedkope’ oordoppen die zijn gemaakt van schuim. Deze zijn namelijk niet goed genoeg om je oren te beschermen tegen de hoge decibellen muziek. We adviseren goede oordoppen met een muziekfilter erin. Deze zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Wil je ze zelfs op maat gemaakt? Dat kan ook! Zo hebben de oordoppen een perfecte pasvorm voor jouw oren. Ook hebben ze unieke filters die geluiden zullen wegfilteren die je niet hoeft te horen, terwijl je geniet van de geluiden die je juist wel graag wilt horen. En niet te vergeten kunnen de op maat gemaakte oordoppen veel langer mee dan de standaardoplossingen.

Maak nu een afspraak bij onze audicien voor jouw gehoorbescherming op maat zodat je onbezorgd kan genieten van de muziek. Tenslotte wil je, wanneer je de ochtend na een festivaldag uit je tentje komt, last hebben van een goed verdiende kater en niet van suizende oren.